Çocuklarda boy uzatma yöntemleri

0

Merhabalar 2013 doğumlu 10 yaşında kızım var. Boyu sınıfta en kısa. küçükken çok hasta olan bir çocuktu.zatürre bademcik iltihabı falan. Aşırı antibiyotik ve kortizonlu ilaçlar kullandı . Bilmiyorum bunun etkisi var mı ama. Birde aşırı yemek seçer. Aç yaşayabilir o derece.
Doktora sordum en alt seviyede boyu ortanın en altı . Yapacak bişey yok diyor. Sİzler ne önerirsiniz. Geçen gün okulda niye bu kadar kısasın demişler çok üzülmüş .
Neler yapabiliriz yardımcı olur musunuz?

0 0
15 yanıt - paylaş
0

Genetik olabilir birde süt ve süt ürünleri vitaminler takviyesi yapabilirsin

0 0
paylaş
0

Basketbol veya yüzmeye yönlendirebilirsiniz

0 0
paylaş
0

Bademciyini aldırın.
Hergun sabah akşam havuç suyu sıkın içsin.
Yumurta,yoğurt,süt,kuru yemiş,kırmızı et,balık bol tükettirin.
Birde barfiksden dartılsın hergün.
Imkan varsa yüzmeye ve basketbola yada voleybolada yazdırın.
Bide uyku düzenine dikkat edin,akşam saat 10da uyusun en gec.
Abur-cuburdan uzak durulmalı.

0 0
paylaş
0

Bu konuyla ilgili hemen ablamı arayıp bilgi aldım.arastirma veya tıp çocuk Dr sine gitsin dedi.onlar ordan endokrin dedi sanırım hatırlayamadım şuan.o bölüme gönderip genetik araştırmalar sonucu duruma göre hormon ilaçlarına başlanıyor dedi.

0

Mollers balık yagı içirin cok faydası var

0 0
paylaş
0

Öncelik iyi bir endokrin doktoruna başvurun sonra dış etkenler basket yüzme voleybol barfiks tabi genlerde onemli

0

Çocuğun boyu anne ve babanın boy ortalamasına bakılarak ne kadar uzayacaģı belli oluyor ,bizim endokrin çocuk doktoru böyle demişti... Kızınızın boyu kaç cm.

0 0
paylaş
0

Öğretmeni ile konuşun çocukların velileri ile konuşsun ya da çocuklara bu bilinci versin başkasının boyu ile kilosu ile dalga geçmenin hoş bisey olmadığını anlatsın sizin de boyunuz kısa olabilir uzun olabilir kilolu olabilirsiniz desin. Bademcik te konusamamakla ilgili çocuğunuzun bol bol kendisini ifade etmesini sağlayın hiç bir zaman tepkisel olmayın sen ne hissettin üzüldün mü deyin hislerini aktarsin ağladığında niye ağlıyorsun ağlama gibi ifadeler kullanmayın seni anlıyorum şuan üzgünsün diyebilin. Çocuğunuzla güzel bir arkadaşlık kurun kısa boylu olmak ya da uzun boylu olmanın insan hayatında çok önemli olmadığını videolar ya da kitaplarla destekleyebilirsiniz. Birlikte kitap okuyun kitap okuma alışkanlığı edinin . Bi de çocuğunuza baski uygulamayin elestirmeyin. Konu her ne olursa olsun çocuğunuza en iyi arkadaş siz olun . Kendinizi de hir yoklayin kendinizde beğenmediğiniz yetersiz buldugunuz ne var ona bir bakin ve bu yanınızla barisın kendinizi sevin ve cocugunuzu da birlikte oturup komik seyler izleyin . Sosyallesmesini saglayin çocuğunuzun. Kendisi ile dalga gecmeyi öğretin o güçlü çıksın. Sevgiler .

0

Barfix demirinde sallansın hergün. Birde basketbol 👍

0

Yapacak bir şey yok mu ? Bunu bir doktor nasıl der gerekli tahlilleri yaptı mı büyüme hormonu yavaş çalışıyor olabilir . Çocuk endokrinoloji bölümüne gitmelisiniz

0

Benim kızımda öyle aynı dediğiniz gibi gören 6 yaşında mı diyor bütün testlerini yaptırdım herşey normal çıkıyor ama artık doktor dedi genetik valeybol yüzme yazdırdım bir yerden sonra sıkıldı bıraktı valeybolun etkisi oluyordu ama istemiyor gitmek inşallah erken ergenliğe girmezler normal şekilde ilerler gelişimleri balık yağı vitamin 2 sene önceye kadar o kadar çok süt içiyordu herşeyi yemedikleri için bazı şeyleri deneyemiyoruz çok seçici bende üzülüyorum ama genetikse de 1.60 boy olsa yeter diyorum benim gibi aslında bazı kemik gelişimi için iğneler varmış onu bile düşündüm araştırdım doktorlar gerek görmüyor inekten kuzu çıkmaz kuzudan kuzu çıkar annesi dedi sizde yapı olarak böylesiniz dedi ☺️

0 0
paylaş
0

İlikli kemik suyu kaynatın.haftada 2kez corbalarina katin icirin.möllers balik yagi.d vitamininede baktirin.yazin denize yada havuza goturebilirsiniz.gunes almasi icin.

0 0
paylaş
0

8 yasinda kizim dr un tek onerdigi baskete gonderin 1 yil olcak giitigi ve gozle gorulur boyu uzdai kilo aldi...sidettle tawsiye edrim

0

Yatarken ballı süt içirin bide 9 30 yatsın geç yatmasın denenmiştir

0

Çocuk endokrinoloji bölümüne gösterin mutlaka. Kemik yaşı için röntgen çekiliyor kan tahlilerine bakılıyor eğer gelişimi geride ise takibe alıp üç ayda kontrole çağırıyorlar gerekirse büyüme hormonu tedavisi görüyor. Ne demek yapacak bişey yok.

Anne ya da anne adayıysan